THIS IS US

UMA

UNEXPECTED MOMENTS AHEAD

UMA - Unexpected Moments Ahead grundades 2018 av Maria Cruseman och Helena Cruseman Klevby. 
Med stilrena strandklänningar, saronger och accessoarer vill det svenska varumärket UMA utmana fast fashion-mentaliteten kring semestergarderoben. Den här kollektionen har växt fram ur ett behov av att skapa lättstylade sommarplagg som håller över tid.
Vi älskar att resa, men tröttnade på att se alla slit- och släng-plagg som köps i sista minuten och antingen går sönder eller blir utdaterade så fort man kommer hem. Vi vill göra det enkelt att tänka långsiktigt och bygga en snygg, smart semestergarderob med plagg som är lätta att styla, håller i flera säsonger och känns lika lyxiga på landet som på en beach club.
Den här kollektionen innehåller en klassisk strandklänning/tunika och en sarong, båda i 100% bomull, samt sommarens bästa accessoar – en scarf i 100% sidenchiffong. Designen är tidlös och klassisk med ledig passform, böljande tyger och stilrena färger som
ska kunna hålla över tid – och dessutom snabbt kunna stylas för oväntade äventyr. 
Vår designfilosofi utgår från att man lätt ska kunna styla om en outfit för att exempelvis gå från stranden direkt till en beach bar. Vi upptäckte väldigt tidigt att exempelvis sarongen har ett oförtjänt dåligt rykte, men egentligen är ett sommarplagg som har allt man behöver: den är sval, generös och kan bäras på tusen olika sätt. Därför kändes det självklart att inkludera en sarong i kollektionen, men med en stilren design som andas Skandinavien.

DESIGN & CRAFT

Vi kommer alltid söka efter det tidlösa där detaljer, klassiska snitt, sköna material och bekväm passform möts. Vi vill att designen ska ge en frihet för användaren, att du som bär våra plagg ska kunna vara dig själv och känna dig bekväm – oavsett om du för stunden vill styla dem till klackar, tofflor eller bara fötter.  För oss ska kläder och accessoarer vara något lekfullt. De har kraften att skapa en känsla, sätta en stämning, få oss att drömma om platser och upplevelser. De tar oss till en lugn frukost på ett pittoreskt hotell eller till en vinlunch på en beach club. Till en trappkaffe en solig julimorgon, ett kvällsdopp en ljummen augustikväll eller en after beach med bästa vännerna. Till en slö stund i hängmattan, krabbfiske i saltvatten, en köp-alla-glasskulor-du-vill-fika, så kallade #umamoments.